Ledverlichting voordelen

Ledverlichting heeft vele verschillende voordelen ten opzichte van reguliere verlichting. Led lampen worden zeer populair vanwege hun lange levensduur en extreem laag energieverbruik. In vergelijking met andere verlichting technologieën is dit voordeel heel gemakkelijk herkenbaar.

Een gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1.000 uur, een fluorescerende lamp zal ongeveer 8.000 branden en led lampen ongeveer 30.000 uur. Dit is een ongelooflijke toename ten opzichte van de oudere licht technologieën.

Led lampen zijn ook nog eens makkelijk uitwisselbaar met traditionele lampen. Enige dingen waar op gelet moet worden is of ze dimbaar zijn of dat er voorschakel apparatuur gebruikt wordt. Natuurlijk moet er ook rekening worden gehouden met de spanning, niet alle lampen werken direct op onze netspanning van 230 Volt.

Met ledverlichting bespaart u veel energie

Led lampen zijn zeer efficiënt in vergelijking met andere verlichting producten. Na verloop van tijd betekent dit dat u geld gaat besparen, mede door de huidige stijgende energiekosten en het helpt ook aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Lange levensduur

Ledverlichting gaat veel langer mee dan reguliere gloeilampen en spaarlampen. LED producten hebben een gemiddelde levensduur van 30.000 – 50.000 uur. Dit maakt hen een geweldige optie voor moeilijk te bereiken plaatsen en waar lampen veel branden. Hoewel LED lampen in aanschaf iets duurder zijn bespaart u op de lange termijn veel geld, omdat u niet steeds nieuwe gloeilampen hoeft te kopen.

Geen UV-emissies

LED’s produceren geen UV-straling. Dit betekent dat u LED verlichting kan toepassen rond gevoelige antieke of andere items die met ander licht schade aan objecten veroorzaken. LED verlichting wordt in veel musea gebruikt voor het verlichten van kunstwerken en andere historische documenten.

Duurzaamheid en flexibiliteit

Ledverlichting is zeer duurzaam. Gecombineerd met de lange levensduur en andere voordelen, maakt LED verlichting ideaal voor vele verschillende situaties. Schokken en trillingen zullen de lampen niet beschadigen. Veel mensen gebruiken LED lampen dankzij de flexibiliteit die zij bieden. U kunt leuke speciale effecten maken met de kleurrijke verlichting die LED biedt.

Toepassingen

Ze kunnen worden gebruik in zeer verschillende toepassingen zoals in de tuin, achter de televisie, onder het bed, achter een kast en ga zo maar door.

Minder milieu belastend

Nog een voordeel wat wel belangrijk is. Led verlichting bevat geen kwik, in tegenstelling tot hun compacte fluorescerende tegenhangers.

1 gedachte over “Ledverlichting voordelen

  1. peter van hecke Beantwoorden

    Beste,

    Ik ben op zoek naar een vervanging voor halogeen lamp GU10 50W – 230V – 2800K met diameter 64mm en hoogte 66mm
    welke lamp kan u mij hiervoor aanraden.

    Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *