Led buitenverlichting is enorm gegroeid in populariteit

Led buitenverlichting begon zijn intrede een paar jaar geleden, sindsdien is het enorm gegroeid in populariteit. Met deze verlichting kunt u verbazingwekkende effecten maken en het is ook zeer eenvoudig te installeren, ongelooflijk goedkoop wat betreft energie verbruik en veilig voor kinderen, dieren en planten.

led buitenverlichting

De meeste buitenverlichting met led’s, zoals traditionele tuin verlichting gebruikt meestal een 12v DC laagspanning voeding van een lichtnet transformator geïnstalleerd binnenshuis. De overeenkomsten beëindigen er echter omdat tuin led lampjes slechts 10% elektriciteit van de traditionele gloeilampen of halogeenlampen gebruiken.

De reden is eenvoudig; led licht wordt geproduceerd door elektronen die fotonen (licht) uitstoten, bij een traditionele lamp brandt er een gloeidraad die een incidentele hoeveelheid licht samen met hitte geeft. Led’s zijn opzettelijk ontworpen om licht te produceren en niets anders. Gloeilampen daar in tegen zijn hoofdzakelijk kleine kachels die licht alleen als bijproduct produceren.

Led buitenverlichting is ideaal voor de tuin

Voor de tuin is led buitenverlichting ideaal vanwege de eigenschappen dat ze koel blijven en de te verwaarlozen hoeveelheden elektriciteit die ze gebruiken. Het is ook vermeldenswaard dat de meeste led buitenverlichting een effectieve levensduur heeft van tien jaar of meer, waardoor er dus ook minder onderhoud is.

Verschillende kleuren

Buitenverlichting door middel van led’s komt in allerlei gedaanten. De meest voorkomende kleuren zijn wit en blauw, maar andere kleuren zijn ook beschikbaar, evenals veranderende kleuren. Denk hierbij aan saphir blauw, smaragd groen, robijn rood, citroen geel en diamant wit.

Verschillende armaturen

Evenals verscheidenheid in de kleuren en helderheid is ledverlichting ook beschikbaar in een willekeurig aantal verschillende armaturen. Led schijnwerpers, rock lichten, ingesloten patio, dek verlichting, bolders, lantaarns, pieken, geïntegreerd in tuin ornamenten en verzonken in vijvers. Twee van de meest voorkomende keuzes zijn led schijnwerpers en dek verlichting.

 • Led grondspots
 • Plafond led lampen
 • Wand led lampen

Led buitenverlichting is zeer robuust en kan goed tegen alle (extreme) weersomstandigheden. Daarbij zijn ze energie zuinig, lichtgewicht en eenvoud zelf te installeren.

2 gedachten over “Led buitenverlichting is enorm gegroeid in populariteit

 1. Brauwers tiny Beantwoorden

  Hallo

  Ik ben op zoek naar dit soort licht voor buiten.
  Dit licht zou voor aan de buitenkant van mijn huis
  dienen onder een afdak die in een hoek loopt naar boven (zoals het dak)
  Kan deze verlichting tegen regen?
  Waar kan ik deze lichten bestellen?

  Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *